esmaspäev, 8. detsember 2008

KIHILINE JÕULUMAGUSTOIT

MAGUSTOIDU ISELOOMUSTUS:


See on piparkoogipuru, kohupiimakreemi ja jõhvikatega kihiline magustoit. Selles magustoidus on kõike - hapukat erksust, magusat ja vürtsikat. Sööksin seda teinegi kord!
Seda on lihtne valmistada, kuid vahukoore vahustamiseks eeldab mikseri olemasolu. Mikseri puudumisel võib vahukoore ära jätta ja kasutada ainult suhkru ja vaniljesuhkruga maitsestatud kohupiimapastat.



VAJA LÄHEB:


Sellel magustoidul ei annagi koguseid. Seda saab teha nii palju kui sul koostisaineid on, aga vaja läheb:

piparkooke (mida õhemad, seda parem purustada)
vahukoort (1 pakk)
kohupiimapastat (1 toru)
suhkrut
vaniljesuhkrut
jõhvikaid (jõhvikate puudumisel võiks teha ka kompotikirssidega)



Piparkoogid pudistada üsna peeneks, mina purustasin köögikombainis.
Kohupiim segada vahustatud vahukoorega, lisada maitse järgi suhkrut ja vaniljesuhkrut.
Magustoit panna kihiti magustoidupokaalidesse või suurde kaussi.

Alumiseks kihiks panin õhukese kihi piparkoogipuru, siis kohupiimakreemi, natuke jõhvikad, jõhvikatega ei tasu liialdada, siis jälle kohupiimakreemi, piparkoogipuru, kohupiimakreemi, peale kaunistuseks jõhvikaid.


Lase külmkapis seista, et piparkoogipuru muutuks pehmemaks.

Kommentaare ei ole: