teisipäev, 31. märts 2009

Kakao-kaerahelbekommid

KOMMIDE ISELOOMUSTUS:

Need on väiksed pruunid kommid, mille põhikoostisaine on kaerahelbed, mida mina kasutasin purustatult, et ühtlasem jääks, kuid võib teha ka tervete kaerahelvestega ja ka kaerajahuga. Külmkapis muutuvad kommid üsna kõvaks ja see on hea.


VAJA LÄHEB:


100 grammi võid (Farmi võipakk on 200 grammi, Põltsamaa 150 grammi)
1 detsiliiter suhkrut
1 supilusikatäis vanillisuhkrut
2 supilusiaktäit kakaopulbrit
3 detsiliitrit kaerahelbeid purustatult või tervelt või hoopis kaerajahu
2 teelusikatäit vett
(2 tilka rummiessentsi soovi korral)


TEGEMISKÄIK:

Purustasin kaerahelbed köögikomabinis peeneks. Või vahustasin köögikombainis suhkru-kakao-vanillisuhkru segugaga, lisasin kaerahelbepuru, vee ja essentsi, lasin köögikombainil segada ühtlaseks, vormisin käte vahel väiksed pallid, asetasin taldrikutele ühe kihina ja üksteisest veidi eemal, panin külmkappi tahenema.
Väga head kommid ja kaerahelveste tõtta ka tervisliku koostisosaga, külmkapis seistes lähevad üsna kõvaks (see on positiivne).