pühapäev, 15. märts 2009

Maitsev juustukattega kalavorm

TOIDU ISELOOMUSTUS:


See on maitsev köögiviljade ja kalafilee kihiline vorm, millel on peal juustukate.


VAJA LÄHEB:



600 grammi külmutatud kalafileed - kasutasin glasuuritud pangasiuse fileeportsjoneid (6 tk), ostsin Maximast, need on ristküliku kujulised kalafileetükid
2 hiigelsuurt või 4 suurt sibulat
1 punane paprika
3 spinati kuubikut
1 teelusikat soola kalaportsjonite peale raputamiseks
pool teelusikat soola köögiviljadele


Kate:

2 detsiliitrit kohvikoort
100 grammi riivjuustu
üks neljandik teelusikatäit soola

TEGEMISÕPETUS:

Tükeldatud sibulad kuumutada õlis, lisada tükeldatud paprika, kuumutada koos, lisada ka külmutatud spinatikuubikud, segada kuni spinat on sulanud, maitsestada soolaga, tõsta pliidilt.

Kalaportsjonid sulatada (tegin seda mikrolaineahjus), raputada peale soola.

Kuumakindla klaaskausi põhja panna pool köögiviljasegust, sinna peale kala fileeportsjonid ja nende peale teine osa köögivilju.

Vormitoit valada üle riivjuustu-kohvikoore seguga:

Selleks segada omavahel riivjuust, kohvikoor ja sool.

Vorm panna eelkuumutatud 200-kraadise ahju keskmisesse vahesse, küpsetada kaanega kaetult 1 tund.

Lisandiks pakkusin keedetud kartuleid ja keedetud lillkapsast.
Väga maitsev vormitoit!

Kommentaare ei ole: