laupäev, 25. juuli 2009

Kapsa-hakkliha pikkpoiss

TOIDU ISELOOMUSTUS:



Ahjus tehtav hakklihatoit, kuhu on lisatud palju kapsast.



VAJA LÄHEB:


500 grammi hakkliha
600 grammi toorest kapsast
1 sibul
2 muna
pool paprikat
1,25 teelusikat soola + sool kapsa maitsestamiseks
musta peenpipart



TEGEMISKÄIK:


Kapsas tükeldada väga väikesteks tükkideks, hautada peaaegu pehmeks, maitsestada soola ja peenpipraga, nii et oleks hea maitsega.



Hakklihale lisada 1,25 teelusikat soola, peenpipart, toored munad, tükeldatud paprika, peeneks hakitud sibul ja hautatud kapsad. Segada korralikult läbi ja tõsta vormi, kus soovitakse pikkpoissi küpsetada, kas piklik keeksivorm või ümmargune vorm, aga võib ka lihtsalt pika pätsina sättida ahjuplaadile ja seal küpsetada, siis võiks küpsetuspaberi alla panna.

Küpsetasin kuumakindlas klaaskausis 200 kraadi juures keskmises vahes kuni pealt pruun. Kuna tegin seda juba päris ammu, ei mäleta kahjuks, kas kauss oli kaanega kaetud ja kui kaua küpsetasin, aga arvan, et enam-vähem 1 tund kulub küpsemiseks ja kaant pole peale vaja.


Kui kunagi ühes foorumis keegi kirjutas, et tegi kapsaga kotlette ja meespere ei saanud aru, et kapsas oli sees, siis tõepoolest ei tuvastanud ka minu abikaasa sealt kapsa olemasolu. Vaatluse põhjal oleks võinud arvata, et seal on palju sibulat, aga tõepoolest kapsa maitset ei olnud tunda.
Odav ja tervislik võimalus teha hakklihatoitu, mille maitsest ei saa arugi, et suurem osa moodustab midagi peale hakkliha.

Kommentaare ei ole: